KLARNET BEKİNİN TEMİZLENMESİ
Klarnet beklerinin temizlenmesi sağlığınız için ve klarnetten daha iyi ton almanızı sağlamaktadır. Klarnet bekinin temizliğinde haftalık olarak yapmanız uygun olacaktır. İsterseniz her çalım sonrası da yapabilirsiniz. Sol klarnet bekleri ve Sibemol klarnet beklerinin temizlenmesinde herhangi bir farklılık yoktur. Aşağıda sizlere klarnet bekinin nasıl temizlenmesi gerektiğini resimli olarak anlatacağız.
Klarnet Bek Temizliği |
Klarnet beki kısaca klarnetinizin kalbidir. Kalbiniz ne kadar sağlıklı olursa o kadar dinç sağlıklı olursanız aynı şey klarnet için de geçerlidir. Klarnet çalarken nefesimizle birlikte su buharı da çıkmaktadır, çıkan su buharı birden soğuk yüzey ile temas edince su damları haline dönüşerek klarnetinizin bekin den başlayarak bütün yüzeylere yapışıyor. Bu olay Adezyon olayı olarak da bahsi geçmektedir. Soluduğumuz havada bir çok bakteri mikro organizma ve tozlar mevcuttur. Klarnetin içi hafif nemlenmeye başladıktan sonra tozlar, bakteriler yerleşmeye başlar. Tozlar klarnet içinde toplanarak klarnet bekinin ve barilinin hacmini daraltmakta. Temizlenmediği zaman bu tozlar klarnetinizin tonunu pesleştirecek ve tozların içine yerleşen bakteriler için uygun yaşam alanı sunacaktır. Tabiki biz klarnete gönül verenler bunları asla istemeyiz. Temiz Klarnet Temiz Ton Demektir. Lafı fazla uzatmadan sizlere nacizane anlatmaya çalışalım. Lütfen konumuzu okuduktan sonra aşağıda yer alan yerden bizlere yorum atarsanız seviniriz.
1-Klarnet Bekinin Sökülmesi
Klarnetimiz birleştirilmiş şekilde ise resim de olduğu gibi tuşlara zarar vermeden bir elimiz ile klarnet'i kavrıyoruz. Diğer elimiz ile beki sıkıca tutup çevirerek çıkartıyoruz. Direk çekip çıkartmak hem zor olacaktır hemde mantarlar zarar görebilir. Tabiki bu işlemlerden önce kamışınızı ve bileziğinizi çıkarmalısınız. Bilezik vidalarını yavaşça gevşetip klarnet kamışınızı yavaşça ayırın. Klarnet kamışı çok ince ve hassas bir parça olduğu için çok çabuk şekilde zarar görebilir.
2- Çıkarılan Klarnet Kamışının Temizlenmesi
KLARNET KAMIŞININ TEMİZLENMESİ |
Klarnet kamışını söktükten sonra, kamışın alt tarafından tutulup klarnet silme bezi ile çok hafif neminin alınması gereklidir. Klarnet Kamışı damarlı bir yapıya sahip olduğu için fazla nem damarları şişirerek çatlamasına neden olmaktadır. Bundan sonra kamışı kutusuna düzgün bir şekilde yerleştirebilirsiniz.
3- Klarnet Bekinin Yıkanması
Klarnet Bekinin Yıkanması |
Sökmüş olduğumuz klarnet bekini ılık suyun altında yıkamalıyız. Yıkama işleminde bekin mantarlarına oldukça dikkat etmemiz gerekmekte. Mantarın üstüne evlerde bulunan streç folyo ile sarılıp su ile teması engellenmelidir. Su ile temasını engellemek için normal poşeti yırtarak da sarabilirsiniz önemli olan su ile bekin temasını kesmektir.
Diş Fırçası İle Bek Temizlenmesi |
Klarnet Bekini temizlerken en büyük yardımcımız diş fırçası olacaktır. Ilık suyun altında diş fırçası ile bekin içini ve dışını çok rahat bir şekilde temizleyebiliriz. Temizlerken fark edeceksiniz ki içerisinden çıkan kirler sizi şaşırtabilir. Tavsiye olarak kullanılan diş fırçasının üzerine çok küçük miktar diş macunu koymanızda fayda olacaktır.
4- Bek Temizliğinin Son Aşaması
Klarnet Beki |
Temizlik aşamamız son buldu. Temizlemiş olduğumuz beki klarnet temizleme bezi ile içini ve dışını kuruluyoruz ve klarnetin kalbini eski sağlığına kavuşturmuş bulunuyoruz.
KlarnetHane Üflemeye Devam
İzinsiz Kopyalanması Yasaktır.
Etiketler: Klarnet Temizliği, Klarnet beki nasıl temizlenir, klarnet ağızlığı
Teşekkürler Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilKlarnet'i sizin sayenizde öğrenmiş oluyoruz.
YanıtlaSilTeşekkürler, gayet yararlı olmuş.
YanıtlaSil